A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Om kommune- blomstenKommuneblomst

Hemne kommunestyre vedtok i 2002 at HASSEL eller Corylus avellana skulle være Hemne kommunes kommuneblomst.  Dette på bakgrunn av et forslag fra Norsk Botanisk forening. Forslaget stammer opprinnelig fra Olav Gjærevoll som hadde et av sine siste oppdrag for foreningen, å foreslå kommuneblomster for alle kommunene i Nord- og Sør-Trøndelag.

Som begrunnelse for sitt forslag til kommuneblomst for Hemne, sier Norsk Botanisk forening bl.a.:

"Forslaget om hassel som kommuneblomst for Hemne samsvarer brukbart med kriteria som er lagt til grunn, og er ellers eit nokså sjølvsagt val når hassel (nøtter) er det sentrale motivet i kommunevåpenet. Hassel er eit treslag som finst og er kjent av folk i store delar av bygda. Lokalt kan nok også sanking av nøtter og produksjon av tønneband ha vore ei viss inntektskilde. Bruk av hassel til rivetinder var også ein kjent tradisjon i Hemne."

Kommunestyrets vedtak:

"Hemne kommune velger hassel (Corylus avellana) til kommuneblomst for Hemne. Valget begrunnes med at hassel er et kjent treslag i kommunen. Hasselnøtten er benyttet i kommunevåpenet, og gjenkjennelse er viktig ved identitetsskapende symbolbruk. Hemne kommune sørger for at det utarbeides skisser av kommuneblomsten som kan benyttes ved ulike anledninger."