A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
 

Opphevede restriksjoner vannforbruk

Driftsmelding info TLM

Restriksjoner på vannforbruk ved Eide kommunale vannverk som ble innført 17. april 2018 er opphevet

I forbindelse med utfordringene Hemne kommune hadde, med lav produksjon av vann ved Eide kommunale vannverk,  ble det 17. april 2018 innført restriksjoner på vannforbruk, jfr Standard abonnementsvilkår §3.8.

Restriksjoner gjaldt  både privat- og næringsabonnenter ved Eide kommunale vannverk (områdene rundt Kyrksæterøra, Vinjeøra, Eide, Grøtnes-Kynnsvika og Holla), der det ble lagt ned forbud mot:

  • spyle veier og gårdsplasser
  • vanning av plen
  • annen opplagt sløsing med vann

 

Disse restriksjonene oppheves med virkning fra 22. mai 2018.

Restriksjonene kan oppheves pga av at det er gjort en rekke tiltak for å bedre produksjonskapasiteten ved Eide kommunale vannverk.

 

Abonnentene oppfordres likevel til å ikke sløse unødig med vann, da det fortsatt er en skjør balanse på hvor mye vann som kan produseres ved Eidsneset vannbehandlingsanlegg.

Normal vanning og bruk av vann til vedlikehold av bil, båt, hus etc er OK, men det oppfordres til å ikke drive storstilt spyling av gårdsplasser etc.

Det skal under ingen omstendighet gjennomføres spyling av plasser etc med slanger med større dimensjon enn ordinære hageslager. Ønskes brannslanger e.l benyttet til noe formål, skal det konfereres med Hemne kommune først.

 

 

Standard abonnementsvilkår - administrative bestemmelser

 

 

Konsekvens ved at det brukes for mye vann til formålene over, er at det er en risiko for at det vil gå tomt for rent drikkevann ved Eide kommunale vannverk, og at reserver som kan brukes til slokkevann ved brann blir brukt opp. Skulle det bli tomt for rent drikkevann, vil det medføre at alle abonnentene  ved vannverket risikerer å måtte koke vannet i lang tid etter hendelsen. Dette vil få store følger for bedrifter som er avhengige av rent vann, samt potensiale for sykdomsutbrudd i befolkningen.