A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
 

"Historien om Øra"

Plakat - Kulmin - 2018

Onsdag 9. mai kl 20.00 har vi gleden av å invitere til premiere på 6 kortfilmer med kulturhistorisk tema fra Kyrksæterøra.

Bli med på en reise fra kaia til kirka, med tema fra 1030 til 1960-tallet.

Hemne kommune og Fylkeskommunen har nå i snart 1,5 år samarbeidet om et filmprosjekt, der målsettingen har vært å digitalt formidle noe av Hemne sin rikholdige historie.

 
Selve prosjektet er finansiert gjennom tilskudd fra Fylkeskommunen og Hemne kommune, og har ført til at vi nå har ferdigstilt 6 filmer om historiske hendelser i området.
 
Filmene tar i hovedsak for seg hendelser i aksen fra sjø til kirke, med Øragata som primærområde.
 
Digital Cultourist er et resultat av fylkeskommunens deltakelse i Interreg IVC e-CREATE, samt fylkeskommunens arbeid med popularisering av kulturminner, KULMIN.
 
Filmene har i stor grad blitt til gjennom frivillig innsats fra svært mange. Samlet sett har over 60 personer bidratt til at vi har kunnet gjennomført dette prosjektet.
I tillegg har vi møtt svært stor velvilje fra både handelsstanden og private.
 

Selve premieren er satt til onsdag 9. mai klokken 18.00 i kulØr`n. Premieren er øremerket deltakere og bidragsytere, mens vi kan ønske alle hjertelig velkommen til åpen forstilling klokken 20.00

 
Rett etter premieren vil det bli satt opp skiltmateriell der de forskjellig filmene/hendelsene utspinner seg. Det vil da bli mulig å gå en løype fra Kommunekaia og opp til kirken. Alle opplysningsskiltene inneholder en QR-kode som du kan laste ned på mobil eller nettbrett, og som gir deg direkte tilgang til filmene.
 
Selve hensikten med filmprosjektet er å bidra til en større interesse og kunnskap om vår felles historie og kulturarv, samtidig som at det kan bidra til økt stolthet og styrket identitet for kommunens innbyggere.
 

Prosjektet inngår som en del av «sentrumsprosjektet» der målsettingen er å skape økt interesse for, og økt trafikk inn i den unike trehusbebyggelsen i Øragata. Vi både håper og tror at dette vil skape interesse og begeistring hos alle de som besøker Hemne og Kyrksæterøra gjennom året.

 

Vi ønsker alle velkommen til den åpne forstillingen "Historien om Øra"

Dato: 09.05.18

Tidspunkt: kl 20.00

Sted: kulØrn'n

Inngang: Gratis

 

 

Prosjektgruppen har bestått av:

 
Reidar Klungervik (Prosjektleder)
Knut Totland
Helene Os (Filmproduksjon)
Willy Merkesnes
Olav Hunnes
Jan Even Lian (Manusforfatter til alle filmene)
Marte Bugten
 
Stian Hovland Pedersen (Instruktør)