A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
 

Ordførers hjørne

Odd Jarle Svanem

Ordførers hjørne

 

Sommeren er på hell og vi fikk da endelig godt vær i regionen.

 

Den varmeste juli i Trøndelag er over, august var heller ikke så verst og september er ennå ung og mye godt høstvær er forhåpentligvis igjen.

 

Ordførervervet er 24/7, men samfunnet står nesten stille om sommeren og det påvirker også ordførergjerningen i Hemne. Jeg vil si heldig vis. Jeg har sett på nyhetsmeldingene at det tidvis er behov for ordførerne i media også om sommeren, men da stort sett i negativ forstand. Store branner som for eks på Støren, drap som i Kristiansand er eksempler på hva som kan skje i en kommune.

 

Hemne har hatt en rolig sommer, med flere vellykkede arrangement. Fjordkulturdagene, Hellandsjødagen og Øradaganj. Alle tre var gode arrangement, men været var litt utenom det vanlig i år. Hellandsjødagen bruker å ha godt vær og mye sol, men i år slo det ikke til, regn og "hustrig" vær la en liten demper på arrangementet. Været var "bob- bob" på Vinjeøra mens under Ørasaganj slo det til med knakende fint solskinn og varme. Været kan vi som kjent ikke gjøre noe med, det er bare å kle seg etter forholdene og gjøre det beste ut av det.

 

Alle de 3 arrangementene klarte å samle folk og for meg som har vokst opp i Hemne, traff jeg mange som har flyttet ut, hyttefolk, båtfolk og fra våre nabokommuner, gjorde at dagene ble trivelige. Jeg hilste også på tilfeldige turister som for eks de fra Brumunddal som hadde sett plakat om arrangementet og de la inn en lengre pause den dagen.

 

Søndag 23 juli var spesiell for meg, med besøk fra løvebakker og min partileder Trygve Slagsvoll Vedum. Jeg tror mange fikk hilse på en trivelig jordnær kar som kan kalles en "kjendis". Trygve er mye i riksmedia. Trygve og jeg hadde en sofaprat på senen i teltet med mange tilskuere. Under sofapraten fikk vi et overraskende besøk av en "bonde" fremført av lederen for Hemne bondelag Arne Ivar Ness, som ønsket seg en "nærkjendis" for å få fart i Hemnesamfunnet. En av tilskuerne misoppfattet nok dette og stilte seg opp iført maske. Har forstått at det var ment som en spøk, men dumt for vedkommende i og med at de politiske partiene er pålagt å melde all form for hentydning mot nazistisk adferd inn til PST. Jeg er glad for at han ikke fikk større oppmerksomhet og sofapraten ble gjennomført som planlagt.

 

Jeg har fått til noen feriedager i år som stort sett er blitt brukt til dugnad til en av mine sønner som er midt i et stort restaureringsarbeid av et hus. Noen fjellturer har det også blitt for å forsøke å holde kroppen sånn noenlunde i form. Moltene og blåbærene er i hus og tyttebærene begynner å bli modne. Det er til alle som har anledning til å ta en bærtur. Det som jeg og fruen gjorde en dag i ferien synes jeg fortjener spalteplass. Vi dro til Trondheim, parkerte bilen og fikk se byen vår som turister. Flott by med masse ting å være med på som jeg ikke har gjort før. Vi var både på Munkholmen og Rockheim, to steder jeg ikke har besøkt før. Når vi i tillegg besøkte både Nidaros Domkirke og Lerkendal med seier for RBK, kunne ikke den dagen blitt bedre. Min konklusjon er at ferie er å gjøre det som en ikke gjør når man er på jobb og det trenger ikke å koste stort.

 

Vi fikk en trist melding fra UDI, deres vedtak om å legge ned Jarlen Mottak på Kyrksæterøra. Mange personer i Hemne blir berørt av dette, de ansatte på mottaket, barnehagen og noen i Hemne Kommune blir berørt. De personene som har vært på mottaket har oppholdt seg, handlet, syklet, fisket og gått rundt på øra. Dette blir det nå slutt på og dette er nok det folk i Hemne vil merke best, endringene i "bybildet" på Kyrksæterøra. Vi har hatt flyktningmottak i Hemne over lang tid, men endringen er ikke uventet ut fra den innvandringspolitikken Norge nå fører.

 

Nå er det innspurt i valgkampen og spenningen er stor på hvordan stortinget blir sammensatt. Vil Erna klare å fortsette eller blir det Jonas som tar over roret? Hvilken sammensetning blir det i regjeringen? Mange politiske partier vaker rundt sperregrensen som også kan påvirke regjeringssammensetningen. Spørsmål vi får svar på etter den 11/9. Opptellingen vil i år bli manuelt utført, forståelig men tidkrevende og vi må nok vente lengre  en vanlig i år på å få valgresultatet. Dere skjønner nok hva jeg stemmer og mener om regjeringsmakt, men jeg skal ikke drive valgkamp her. Jeg håper flest mulig går og stemmer, uavhengig av hva dere stemmer. Det er en plikt som vi bør ivareta og dermed verne om vårt demokrati.

 

Godt valg. 

 

 

 

Hilsen fra Odd Jarle

Ordfører i Hemne